2012. október 9., kedd

Yoyo Moyes:Az utolsó szerelmes levél

              Van valahol egy postafiók, ami több éve vár egy levelet...
              Volt a hatvanas években egy szerelem...
           Van Ellie ,aki családos férfit szeret...és Ellie talál pár szerelmes levelet.Leveleket ami szép de szomorú szerelem sorsát mesélik el.

Ki ne szeretne olyan szerelmet,ami több évtizedig kitart,még ha fáj is?

Nagyon tetszett ahogy a szerző úgy kalauzolt minket a jelenben és a múltban mintha hullámvasúton utaznánk-a torkunkban dobog a szívünk,száguldunk,aztán a végén csak pislogunk,hogy de jó volt,csak kár,hogy rövid ideig tartott,még egy kört!

Jennifer és Anthony a hatvanas években találkoznak.Jennifer éli a gazdag feleségek fényűző és unalmas életét.Anthony eleinte nem lát mást a nőből,mint a felszínt, a talmi csillogást.Aztán megismerik,megszeretik egymást. Jönnek mennek a levelek , próbálnak talpon maradni a másik életükben,de persze mint mindig ,az ilyen történetekben ,minden ellenük szól.

Miközben Jennifer és Anthony múltját olvassuk, Ellie mint  a mai kor szinglije jelenik meg a lapokon.
Akár boldog szingli is lehetne,ha kedvese nem egy házas férfi.... Elliet nemcsak saját maga miatt érdekli a megtalált levelek szereplőinek az élete,de a munkája miatt is fontos,hogy talpon maradjon az újságírók között.
Annyi mindenről ír a könyv,annyi mindent érint,hogy képtelenség lenne felsorolni,de teljes és nagyon jó képet kapunk a társadalmi elvárásokról,nyomásról mind most ,mind a hatvanas években.Korrupció,titkok,hazugság,felszínes élet.
Nagyon örültem,hogy a szerző megugrotta a romantikus irodalom képzeletbeli alsó fokát,ahol csak a szép szavak,giccs,és csókok vannak.Nagyon jó nyelvezete van a könyvnek,remek a stílusa,és az összes karakter remekül lett felépítve.
És persze amikor már azt hittem,mindent tudok,Moyes csavart a sztorin akkorát,hogy leesett az állam.
Élvezet volt olvasni!!

A könyvben minden fejezet előtt kis részeket találunk igazi!! szerelmes levelekből,ezeket a  szerző ismerőseitől,barátaitól kért kölcsön ,természetesen név nélkül. Nagyon furcsa volt ilyen formában bepillantani egy idegen ember lelkébe.

Moyes korábbi könyve a Tiltott gyümölcs. Anno az Ulpius kiadó jelentette meg.
Szerencsémre még karácsony előtt jön új könyv a szerzőtől:Mielőtt megismertelek címmel,amiből jó pár oldal ízelítőt olvashatunk a mostani könyve végén-elárulom,hogy ez is megfogott,sőt Moyes rajongó lettem!!!





Nincsenek megjegyzések: