2012. október 22., hétfő

Jonathan Beet:A halott ember tava

"A titkok különlegessé tesznek.Burokba zárnak,magányra ítélnek,ám adnak valami megmagyarázhatatlan,simogató érzést,ami csak a tiéd.Manapság pedig a tulajdon ritka kincs.Muszáj megbecsülni."

Jonathan vagy Jo,húsz éves és éppen egy Spanyolországi eldugott kastély zárt osztályára igyekszik,vele tart barátja Charlie is...tulajdonképen minden rosszat Charlien-nak köszönhet...

Bevallom a borító fogott meg,nagyon szép ,különleges ,és titokzatos,a címmel párosítva pedig hátborzongató.

A történetet maga Jonathan Beet meséli el,a fiú-végre nem egy lány!!!- egy végzetes baleset következtében egyedül kallódik a világban,illetve barátjával de fura barátság ez hiszen Charlie szellem...ez a barátság juttatja Jo-t zárt osztályra... Egészen eddig Jo azt hiszi,hogy csak Charlie az egyetlen szellem aki nem tud átkelni,és Jo-t gyötri nap mint nap...ám a kastélyból avanzsált kórházban egy meggyilkolt lány szelleme segítséget kér a fiútól.

A fantasy könyvek nagy csapdája,hogy nem sok lény maradt felhasználatlanul.ezért az olvasó már nagyon óvatosan válogat a kínálatból.Ebben a történetben tetszett,hogy igyekezett kivédeni a szokásos momentumokat és kliséket. Természetesen a szerelmi szálat nem kerülhettük el,de ettől függetlenül a történet nagyon egyedi,és a stílusa,ami legfőképpen lezserséget és humort takar nagyon tetszett.Éppen ezért élvezet volt olvasni a könyvet,érződik rajta,hogy nem várja el,hogy halálosan komolyan vegyük,csak szórakoztatni szeretné az olvasót ,ami sikerült is.

A történet bár le lett zárva,mégis burkoltan arra céloz,hogy ifjú "szellemvadászunknak" lesznek még kalandjai.






Nincsenek megjegyzések: