2012. június 30., szombat

Katherine Webb: Homály


"Voltam a halál kapujában. És alaposan körülnéztem. Nem volt ott semmi..."


A szerző második könyve jelent meg nálunk az előzőt még nem olvastam de azt hiszem az is tetszeni fog.
A szerző két szálon futtatja a történetet, egy újságírónő exe munkája közben egy halott katonára bukkan, a férfinél levelek vannak... Leah-ra vár a feladta, hogy kiderítse ki a halott férfi és kitől kapta a kétségbeesett leveleket.
1911. Hester  és Albert vidéki parókián élnek, Hester hosszú leveleket ír nővérének, rengeteg tanácsot kérve házaséletéhez.
Albert a magának való lelkész,hosszú és magányos sétákat tesz ,egy ilyen séta során tündéreket vél látni... ez a látomás pedig ahhoz vezet, hogy végeláthatatlan vendégségbe érkezik hozzájuk Robin Durrant a teozófus aki a rossz nyelvek szerint sok mindennel próbálkozott már, de hírnevet ezidáig nem sikerült szereznie.
Cat pedig az új szolgáló, akit Hester  a börtönévek után szeretne jó útra téríteni...

A szép kis kompánia élete napról-napra szövevényesebb lesz,úgy tűnik Robin maga az ördög,mindenkit bűvkörébe von, Hester egyre inkább elveszti lába alól a talajt,miután férje számára csakis a Robin létezik és az ő furcsa teremtménye -tündérek és szellemek.

Egyértelmű volt, hogy a fiatal lány, Cat is kulcsfigurája lesz a parókia életének, de a szerző olyan hihetetlen leleményesen oldotta meg, hogy csak a történet legvégén derül ki, hogy valójában ki is az ördög, a romlott, megtévelyedett....
Összetett és nagyon izgalmas a könyv,ráadásul a szerző minden eseményt, a tündér jelenést, a szüfrazsett mozgalmat-és az ezzel járó borzalmakat mind ismert tények alapján olvasztotta be a történetbe.

Remélem a szerzőtől jelenik meg még nálunk könyv!



Nincsenek megjegyzések: