2011. március 14., hétfő

Nalini Singh:Angyali vadász 2.Angyalcsók

" Ő már az övé volt,egy vadászé.-Nem akarnám összevérezni a szőnyeget,amikor lemészárolom azt a sok vámpír cafkát.
-Te annyira romantikus vagy,Elena-mondta Raphael."

A második rész felülmúlta a várakozásomat, sokkal izgalmasabbra sikerült mint az első. Számomra külön bónusz volt, hogy az Angyalvárosban játszódik a történet nagy része így még több angyal még több újdonság vár minket. Az első rész Urram elleni harccal ér véget, aminek a következményeit a Vadász Elena itt a második rész elején még nyögi szegény. De aztán hamarosan újabb hullák és egy báli meghívó vonja el a figyelmünket a múltról.

"-Aki vérrel lezárt dobozba csomagolja az ajándékodat,az tuti nem tusfürdőt fog neked adni."

Nehezen tudom átállítani az agyam és az érzelmeim arra a sok gonoszságra amit az angyalok tesznek ebben a sorozatban,némelyik rész horror filmbe illő.Alapvetően a jóság és szeretet jut eszünkbe az angyalkoról nem hatalmi harcok,bosszú és erőfitogtatás.Urram erejének megtörése sem volt könnyű,de a mostani Arkangyal már nagyon öreg,és nagyon debil dolgokat tesz,amit a Hetek Tanácsa már nem néz el.De hogyan tudnának legyőzni valakit aki halhatatlan még az Arkangyalok között is?

"...A kertben heverő angyalokról azonban teljesen megfeledkezett.
Azok úgy feküdtek ott, mint törött szárnyú madarak. A vérük eláztatta a rétet, és a virágos mezőt mészárszékké változtatta."

Bár még mindig hangsúlyozva vannak az erotikus részek, tetszett, hogy Elena és Raphael kapcsolata fejlődik, érzelmileg is sokat adnak egymásnak. Elena bár különleges ajándékot kap Raphaeltől, hogy éljen, mégis a szerző figyelt rá, hogy emberi maradjon mind testileg mint lelkileg.

Remélem Raphael és Elena története folytatódni fog! Nem találtam semmi olyat a két kötetben ami letörte volna a lelkesedésem. Singh olyan színes világot teremtett ami felváltva mutatja gonosz és gyönyörű arcát. Lenyűgöző lények, tájak, helyszínek, karakterek - nekem nem kell több egy jó fantasy-hoz.



2 megjegyzés:

PrincessConsuela írta...

Hú nagyon szimpinek hangzik csak sajnos még elég drágának találom. de felveszem feltétlenül a listámra hátha majd később...

Csenga írta...

Sajnos tény,hogy elég drága:-(

Érdemes könyvtárból kivenni.